Вечір польської культури в бібліотеці

 

Польща – унікальна країна з багатою історією, самобутньою культурою, красивою архітектурою, великою кількістю різноманітних пам'яток. Ця дивовижна країна розміщується в самому центрі Європи та приваблює туристів зі всього світу. 

11 листопада Польща відсвяткувала 105-ту річницю своєї Незалежності. Велике свято для всього польського народу. Відзначити цю подію та приділити увагу польській культурі та традиціям зібрались учасники «Творчого ковчегу «Полтава»,  адже у кожного знайшлась своя особиста історія, пов’язана з цією країною. Щиро завдячуємо за участь Інні Снарській, Людмилі Костенко, Юлії Стиркіній, Олегу Шапошнікову, Ігорю Нікітіну та Віктору Перетятько за відмінний настрій, поезію, музику та пісні.

Вечір перетворився в музично-поетичне дійство, під час якого згадували відомих польських діячів, письменників, поетів, музикантів. Не обійшлося і без родинних історій та навіть історій кохання, пов’язаних з Польщею, якими поділились Інна Снарська та Юлія Стиркіна.

Зануритись в атмосферу польського колориту нам допомогли виконані пісні з репертуару Марилі Родович та Северина Краєвського на вірші Аґнєшки Осецкої, відомої польської поетеси, та гурту «Червоні гітари», що стали класикою польської пісні. Олег Шапошніков декламував для аудиторії поезію Яна Бжехви - одного з найвідоміших у Польщі авторів художньої літератури та Чеслава Мілоша -  письменника, що свого часу отримав Нобелівську премію з літератури.

До речі, поезія та пісні звучали як на польській мові, так і в українському перекладі. Всі присутні могли також познаоймитися з літературою польських авторів представлених на книжковій виставці «Польські акценти».

 







 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені