Від тривожності до рівноваги. Тренінг з Дмитром Медведєвим

 

Впевнено рухаємось далі і намагаємось дійти рівноваги у своєму житті, у стосунках з близькими, у плануванні на майбутнє. Зустріч, що відбулась сьогодні з психологом Дмитром Медведєвим, була нестандартна, у новому форматі обговорення літературного героя книги. Для яскравого прикладу пан Дмитро запропонував для обговорення персонажа книги Фредеріка Бакмана «Чоловік на ім’я Уве». Роман шведського письменника – це  смішна, іронічна, зворушлива та мудра історія про людей, які через ті чи інші причини стали непотрібні суспільству. А також про щоденну мужність жити і бути собою.

Змальований у книзі персонаж, втратив смак до життя й не бажає жити далі. Всілякі негаразди, що постійно трапляються у житті, підштовхують  його до  самогубства, на щастя невдалого. Вийшовши на пенсію, втративши кохану дружину, він змушений наново відшукувати сенс буття. І, звичайно, це непросто.

Попри все горе та нерозуміння оточуючих, перепони, що довелося пройти головному герою, він все ж таки не втратив потребу та здатність любити.

З допомогою  психолога, на такому яскравому прикладі, розібралися, що будь яка людина здатна до змін, до набуття нового сенсу в житті. Історія цього чоловіка настільки торкнулася кожного з присутніх, що важко було говорити без емоцій. Але захід добігав до кінця і всі відчули таки рівновагу та впевненість, завдяки осмисленню, що головна цінність життя – це саме життя і здатність любити.

Учасники терапевтичної групи та бібліотека-філія №2 щиро вдячні пану Дмитру за увагу і час, що він приділяє тим, хто сьогодні найбільше цього потребує.

 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені