Мобільні бригади для допомоги постраждалим, які пережили насильство

 


На базі бібліотеки №2 в м. Полтава запрацювали 2 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, що постраждали від домашнього насильства. Спеціалістами (психологами та соціальними-педагогами) буде надаватися допомога як мешканкам/-цям громади, так і внутрішньо переміщеним особам. Треба сказати, що ситуація в зв’язку з військовим вторгненням, спричинила безпрецедентну гуманітарну кризу. Кількість звернення громадян щодо насильства в сім’ї збільшилось у рази. Тому на сьогодні створення такої групи допомоги вкрай необхідно.

Проект реалізується за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, у координації з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України. Послуги мобільних бригад надаються завдяки фінансовій підтримці урядів Великої Британії, Канади та CERF (Central Emergency Response Fund).

До того ж, у бібліотеці будуть надаватися за необхідністю безкоштовні консультації професійного психолога. Нагадуємо, що домашнє насильство - це дії одного члена сім’ї по відношенню до іншого, які порушують громадянські права та свободи людини, або які призводять до фізичного, психічного, чи морального страждання.

Отже, повідомити про домашнє насильство можна за телефоном050-730-09-93, 067-610-58-02 (щодня з 9:00 по 21:00).



 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина