Козацький дух непереможний

 


Учні 5 класу ЗОШ №2 прийняли участь в інтерактивному заході, присвяченому Дню українського козацтва. 1 жовтня –– особливе свято для України. В цей день ми відзначаємо День українського козацтва, а  також Свято Покрови Божої Матері та День захисника України. Під час заходу, пояснили діткам, що усі ці свята дуже взаємопов’язані і виникали послідовно. Для дітей важливо знати і любити свою історію, пам’ятати про славні сторінки минулого нашої держави. А де, як не в бібліотеці, здобути нові знання?

Бібліотека-філія №2 запропонувала дітям ближче познайомитись із традиціями святкування Свята Покрови, а також познайомила з  найвідомішими гетьманами України, із козаками-характерниками. Маленькі читачі  продемонструвати свою уважність та спритність у грі, відповідаючи на запитання вікторини.

Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б нічого не знала про козаків. Про них складено безліч пісень, творів, книжок і фільмів. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу. Саме такий образ змалювали діти під час заходу «Козацький дух непереможний». Щоб краще дізнатися про історію козацької України, дітям запропонували прочитати книжки відповідної тематики.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені