Феномен часу в прозі та поезії Наталії Жовнір

 



В бібліотеці-філії №2 відбувся творчий вечір полтавської письменниці та поетеси Наталії Жовнір. На заході представили дві чудові книги – повість «Мандри століттями» (2022 р.) та поетичну збірку «Кольоровий експрес» (2020 р.). Особливий гість – Людмила Костенко, виконала пісні, що  були написані на вірші пані Наталі.

В повісті «Мандри століттями» авторка вдало поєднує реалізм з елементами фантастики, дозволяючи таким чином помандрувати читачу із сьогодення в майбутнє. Але це лише художній прийом, використаний для того, щоб показати проблеми сучасності, а також щоб уявити майбутнє України – те, що очікує людство через сто років. Не вдаючись до подробиць сюжетних перепетій, це ми залишили на осуд читача, нам все ж таки вдалося помандрувати у часі завдяки поетичним образам пані Наталі. В своїх віршах вона часто вдається  до такого прийому, як подорож у часі, що влучно перекликається з прозовим твором.

Чудова лірична, легка та світла поезія Наталії Жовнір порадувала аудиторію, пісні виконані Людмилою Костенко та музичний супровід від Віктора Перетятько – стали родзинкою заходу. Особисті спогади та міркування авторки стали для всіх одкровенням, розчулили та нагадали про швидкоплинність життя, в якому треба берегти кожну мить. В кожному слові -  любов до рідного міста, до природи, до рідної мови. Люди завжди відчувають щирість та справжність почуттів, тому й захід пройшов – просто чудово, нагадавши кожному, яку важливу роль в нашому житті відіграє ЧАС.







 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені