Боротися зі стресом – легко! Головне, в компанії друзів та однодумців.

 

Проблема стресостійкості в наш час залишається актуальною. Про це свідчить кількість бажаючих прийняти участь у тренінгу від Дмитра Медведєва, що проходить у бібліотеці-філії №2 та присвячений саме цій проблемі.

Нервова напруженість — звичайне явище в сучасному світі. Але у кожної людини різний рівень стійкості до стресу, і те, що для одних є викликом, що спонукає до дії, для інших може бути нерозв'язною проблемою.

Сьогодні присутні на заході учасники тренінгу розбирались чи є в них такі симптоми як м’язова напруга, підвищена тривожність та втомлюваність, занепад настрою і сил, або, навпаки, перезбудження, дратівливість з найменшого приводу, нетерплячість, знижена працездатність. Все перелічене вище – ознаки стресу. Якщо людина знаходить в собі такі симптоми, то ігнорувати їх не можна, і бажано відпочити, переключитись на щось інше. Наприклад, на спілкування з друзями, на навчання, на  планування, на хобі, на що завгодно, що приносить радість та задоволення.

Для того, щоб боротися зі стресом спочатку треба виявити, що саме призвело до стресової ситуації. Але зі способами боротьби зі стресом будемо розбиратись на наступному тренінгу.

З допомогою психолога вияснили, що стрес – це не завжди погано. Позитивний стрес підвищує ефективність роботи мозку та продуктивність роботи, мобілізує та оздоровлює організм. Тож в усьому треба навчитись бачити позитив! Чекаємо наступних зустрічей та відкриттів.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені