Все неможливе - можливо! 13 вересня - День програміста.

 


Програмування – це своєрідне мистецтво. Програмісти занурюються в створення сайтів, програм та ігор, як письменники занурюються в написання романів. Але ж пропонуємо не розділяти людей на гуманітарних та точних, ресурси людського мозку досить широкі. Кожна людина може розширити свої можливості, головне – праця! Бібліотека-філія №2 пропонує ознайомитися з письменниками, що прийшли у світ літератури з галузі IT. Та довели – все неможливе – можливо!

Тексти цього автора можна означити без претензій і ненав’язливо: добра література. Себто та, яку можна радити всім, хто має добрий смак. Романи та оповідання Петра Яценка — захопливі й динамічні, та захопливість — далеко не єдина їхня перевага. У цих текстах вражає передусім глибина образів та ідей. Петро Яценко народився й виріс у Львові і тривалий час працював журналістом, заснував і адміністрував сайт text-context.org.ua, але, на відміну від багатьох інших українських авторів, зумів вийти за межі гуманітаристики: став програмістом і зараз працює у цій галузі. У літературу цей автор увійшов романом «Йогуртовий бог», який зробив Яценка лауреатом всеукраїнського конкурсу «Нові автори».

Макс Кідрук - український письменник та мандрівник. Побував у понад 30 країнах світу. Народився у селищі Володимирець Рівненської області. Працював програмістом та розробником CAD-систем. Після гранту на навчання за кордоном почав досліджувати світ, а після цього — писати книги.

Першими стали тревелоги з різних країн, а потім і художні твори. Макс Кідрук пише в жанрі технотрилерів. Щоб познайомитися з його творчістю, прочитай: «Не озирайся і мовчи», «Колонія», «Твердиня», «Де немає Бога».

Олег Гердій - за професією теж програміст. Закінчив відповідний факультет у Могилянці, потім аспірантуру з математики. Працював у Києві, Львові, за кордоном. У вільний час має купу зацікавлень — пише, малює, ліпе, і звісно, багато читає. Каже, що його надихає на письменництво надихає бажання досліджувати власну думку і світ. Щоб познайомитися з його творчістю читайте «Діди, трикутники, облизування літаків, кінець і початок світу».



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені