Що таке стрес та як з ним боротися?

 


Що таке стрес та як з ним боротися?

Стрес — це захисна реакція організму на зовнішні подразники. Вона проявляється психічно, фізично, емоційно та дає змогу адаптуватися до змін. У людини стрес часто виникає під час взаємодії із соціумом. Зовнішні чинники сприймаються як загроза добробуту організму. Розібратися в цих складних психологічних процесах допоможе участь у новій серії тренінгів з психологом – психотерапевтом Дмитром Медведєвим.

Проект «Психологічна допомога для ВПО» розпочався в бібліотеці-філії №2 навесні, та поступово набрав обертів. Тепер на групові консультації приходять не тільки внутрішньо переміщені особи, але й полтавці, люди різних вікових категорій та різних соціальних статусів. Але всіх цікавить одне – як в цей складний час навчитись тримати рівновагу, боротися зі стресовими ситуаціями, не піддаватися паніці та взагалі зберегти своє ментальне здоров’я.

Тематика нової серії тренінгів, присвячена саме боротьбі зі стресом. Сучасне життя, безперервні інформаційні потоки, інші фактори, спонукають організм працювати на повну силу. Буває так, що стресова сигналізація не відключається, і згодом людина виснажується. Під час заходу намагалися  виявити симптоми стресового стану у учасників групи, які можуть бути дуже різні й залежать як від обставин, так і від особливостей організму. Далі важливо навчитися ними управляти, протистояти негативним наслідкам стресу, адже вони впливають на здоров’я та викликають захворювання. Учасники тренінгу отримали деякі поради та навчились оцінювати свій стан, і вже з нетерпінням чекають наступного заходу.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені