Емоційний інтелект. Правила здоров’я у воєнний час



Продовжуємо серію тренінгів організованих спільно з «Татохаб. Полтава» при бібліотеці-філії №2  і психологом-психотерапевтом Дмитром Медведєвим. Під керівництвом Дмитра, група учасників тренінгу навчалася пізнавати свої бажання, емоції та потреби, розпізнавати зміни емоційного стану. Так, у силу різноманіття потреб, інтересів, установок особистості одна і та ж дія або явище може мате різне і навіть протилежне - як позитивне, так і негативне - емоційне значення. Одна і та ж подія може, таким чином, опинитися протилежним - позитивним і негативним - емоційним знаком. Звідси часто суперечливість, роздвоєність людських почуттів. Особливо це відчувається сьогодні, з тими викликами, які нам підготувало життя.

За порадами Дмитра, треба завжди слідкувати за своїм емоційним станом, більше спілкуватися з друзями, сміятися, намагатися позбутися негативного впливу. А ще робити різні вправи, наприклад фіксувати свої почуття: «тут і зараз» - спосіб усвідомленого переживання емоцій. Шукаємо об’єкт на який направлена емоція, згадуємо ситуацію та ставимо собі питання: «Я злюся то що…?», «Я радію тому що…?», «Я боюся тому що…?» - ця вправа проста, але напрочуд ефективна.

Дмитро поділився з учасниками групи пам’яткою – «Як подружитися з емоціями?» яку можна використовувати, щоб в екологічний спосіб задовольнити свої потреби та позбутися негативу.

Щоб пізнати себе потрібно працювати над собою, чекаємо наступної зустрічі в бібліотеці!








 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина