Домашнє насильство. Знаю. Дію. Допомагаю

 


На базі бібліотеки-філії №2 пройшов цікавий та змістовний тренінг для учнів 8 класу ЗОШ №20 спільно з фахівцями Мобільної бригади допомоги. Разом з учнями розглянули такі питання: що таке домашнє насильство, які його ознаки та форми прояву, а ще які існують міфи про домашнє насильство, та куди можна звернутись по допомогу у випадку потреби.

Фахівець соціальної роботи Ганна Шпортун в ігровій формі розкрила дітям таку складну і водночас важливу тему. На  прикладі обговорення життєвих ситуацій та їх аналізу, діти вже самостійно могли визначити чи є це проявом домашнього насильств, чи просто конфлікт. Учасники тренінгу розділились на дві команди та виконували цікаві завдання, замислювались над поставленими питаннями, та знаходили несподівані відповіді.

Важливим моментом є механізм реагування на насильство – що робити у випадку коли ти став свідком, або безпосередньо сам зазнав насильство від оточуючих тебе людей? Потрібно завжди мати план безпеки. В цих та інших важливих питаннях допомогли розібратися учням тренери мобільної бригади Ганна та Тетяна.

Тренінг проводиться в рамках проєкту «Полтавщина без насильства», який фінансується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні у партнерстві з ГО «Інноваційні соціальні рішення» та рамках бібліотечного проєкту співпраці з Мобільною бригадою допомоги.

 










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина