Арт-терапія для бібліотекарів за участі психолога з мобільної бригади допомоги.

 


В бібліотеці-філії №2 пройшов захід для колег, працівників бібліотек,  присвячений емоційному вигоранню – це синдром постійної втоми, емоційного виснаження, який посилюється з часом. Під час бесіди з психологом, виявили, що особливо схильними до вигорання на роботі є люди, які працюють в сфері «людина-людина», тобто ті, чия робота пов’язана з постійним спілкуванням.

Несподіванкою для всіх, у 2012 році, стали висновки дослідження британських психологів, які проводили спостереження за трьомастами людей різних професій. Серед них були пожежники, поліціянти, машиністи потягів, вчителі та бібліотекарі. На початку дослідження передбачалося, що у цьому спектрі спеціальностей, бібліотекарі будуть десь в кінці списку ризику, але результати були протилежні, було доведено достатньо велику стресогенність професії. Це факт і біда нашого часу.

Мікростреси, які отримують бібліотекарі при обслуговуванні користувачів на фоні однотипності й однорідності щоденних функцій, непомітні на перший погляд, і цей фактор унеможливлює своєчасну профілактичну підтримку. Це ще раз доводить, що нам як і всім звичайним людям треба вміти розслаблятися, іноді знімати стрес за допомогою спеціальних технік та вправ.

На допомогу в цьому нам прийшли психологи з МБД (мобільної бригади допомоги). Психолог Надія запропоновала для виконання декілька арт-терапевтичних вправ, щоб допомогти розслабитися та зануритися у стан спокою. Звичайно, малювання не допомагає нам вирішити якусь з  проблем, але це допомагає нам полегшити стрес, який вони завдають. А також заспокоює нас і звільняє розум від вимог повсякденного життя.  А ще, спілкування з колегами та зміна навколишнього завжди позитивно  впливає на організм та емоційний стан людини.

Вдячні усім, хто долучився до цієї ініціативи.









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина