Джина Лоллобриджида - легенда італійського кіно. Ранковий бібліотечний кінотеатр

 



Цього року продовжує свою роботу Ранковий бібліотечний кінотеатр для ВПО та всіх, хто любить  старе добре кіно. Шанувальники ретрофільмів змогли черговий раз насолодитись прекрасною кінострічкою 1968 року з Джиною Лоллобриджидою в головній ролі. Акторка померла 16 січня 2023 року у Римі в 95-річному віці, тож вшановуючи пам’ять чарівної Джини, на заході згадали яскраві моменти з її біографії. Найкрасивіша жінка у світі Джина Лоллобріджида була сценаристом та режисером. Унікальна краса принесла їй славу секс-символу, а добре серце показало багатий, багатогранний внутрішній світ.


За стрічку «Доброго вечора, місіс Кемпбелл», яку подивились сьогодні, Джина Лоллобриджида була номінована на премію «Золотий глобус» (1969 р.) як краща актриса.  Глядачі від душі повеселилися над комічними ситуаціями в фільмі, та переконалися в неперевершеності таланту акторки.

Загалом у фільмографії актриси – понад 60 фільмів, її вважають однією з найуспішніших акторок 50-60-х років. Її партнерами у кіно були Гамфрі Богарт, Френк Сінатра та інші.  Лоллобриджида нагороджена орденами «За заслуги перед Італійською Республікою», а також була кавалером орденом Почесного легіону. У 2018 році акторка отримала зірку на Алеї слави Голлівуду в Лос-Анджелесі.

Бібліотека-філія №2 запрошує всіх долучатись до бібліотечного кінотеатру.

 

 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина