Борець за волю України - Симон Петлюра

 


У критичні моменти української історії народ завжди звертається до тих своїх провідників, на мудрість і рішучість котрих сподівається в боротьбі за національне визволення. Віра Симона Петлюри  в перемогу української справи – непохитна. Такою людиною дорожить, пишається кожна нація. Україна поки що не відкрила повністю велич і геніальність Петлюри як особистості, тож знайомимо читачів з літературою, історією, тими книжками, що є у фонді бібліотеки, і які є обов’язковими до прочитання, особливо в теперішній час.

Симон Васильович — лицар чину, але й жива людина, в житті якої були прорахунки і невдачі, але яка вперто йшла до своєї мрії — української незалежності. Цікаво, що й досі Петлюра не реабілітований, йому приписують злочини проти людяності, зраду своїх союзників та покровителів, масонську змову... Але він зупинив російську навалу, коли українська державність робила перші свої кроки. Про це і багато іншого пропонуємо дізнатись з видання Віктора Савченко «Симон Петлюра».


У книзі Володимира Сергійчука «Симон Петлюра» розповідається про життя і діяльність Петлюри, як громадсько-політичного діяча, патріота, полум'яного борця за свободу і незалежність України, розбудову ії державницьких інституцій. Видання ілюстроване, розраховане на широке коло читачів. Книга базується на архівних документах, зібраних у Європі та Україні. Також автор використовував архів Національного товариства ім. Т.Шевченка у Нью-Йорку, архіви у Канаді тощо.

Данило Яневський — історик, телеведучий, заслужений журналіст України, доктор історичних наук, засновник медіаплатформи Ukrainian Media Network та автор книги  «Проект "Україна" Грушевський. Скоропадський». Петлюра». Він вважає, що українці — розділений, але глобальний народ із розірваною історичною пам’яттю. Прочитавши книгу ви отримаєте відповіді на питання: хто, як і коли насправді створив Директорію, хто стояв за спиною Симона Петлюри? Ви дізнаєтесь, що приховують сучасні міфотворці про буремні події 1917—1920 рр., сформуєте несуперечливе уявлення, що насправді відбувалося на теренах сучасної України у ті часи.

У книзі «Симон Петлюра та його родина. Документи і матеріали» друкуються недавно відкриті й досі невідомі широкому загалові читачів відомості про Симона
Петлюру, його дружину Ольгу і доньки Лесі, зокрема листи, вірші, малюнки Лесі Петлюри; листи Ольги Петлюри. Вміщені у книзі й рідкісні фотографії славної родини Петлюр. До нововідкритих архівних матеріалів Петлюріани зроблені вступні статті, коментарі та примітки відкривачів і дослідників документів Василя Михальчука, Володимира Сергійчука, Дмитра Степовика, Таїси Ківшар.

Бібліотека-філія №2 чекає своїх користувачів – ще більше історії, ще більше інформації, ще більше книг у нашому фонді для вас!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина