Барви українського прапора

 


23 серпня – День державного Прапора – одного з трьох офіційних державних символів, що символізують суверенітет держави.

Національні символи в усі часи були відображенням духу нації, його своєрідним генетичним кодом.

Прапор незалежної України має давню історію. Синьо-жовте поєднання кольорів поступово починає домінувати на українських корогвах, прапорах і клейнодах ще з часів Козаччини. Жовто-блакитний прапор був державним символом Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Однак державними символами, як і традиціями, не варто розпоряджатися легковажно, не вивчивши як слід наукову та документальну базу. Бо подібні вагання, особливо під час війни з неадекватним супротивником, можуть дорого коштувати. Адже можуть бути використані на шкоду Україні. Мовляв, та вони самі не знають хто вони і чого вони хочуть – тому ми їм розтолкуємо.

Треба чітко усвідомлювати, що за кожним з наших символів стоять мільйони наших предків, які боролися, вмирали і, головне, жили заради них.

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України 23 серпня в Україні відзначається державне свято – День Державного Прапора України. Державний Прапор – один з офіційних державних символів суверенітету держави. 

Український прапор  - сьогодні це справжній символ боротьби і незламності країни, національної єдності, честі та гідності!

У всьому світі сьогодні кольори нашого стяга є уособленням сміливості, незалежності, демократичних чеснот, що властиві мужньому українському народові.

Сьогодні з синьо-жовтим прапором Збройні сили України мужньо борються з російськими окупантами!


Вітаємо з Днем Державного Прапора України!

Працівники нашої бібліотеки підготували книжкову панораму «Барви українського прапора».   



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина