Різнобарвний світ журналів і газет



Потреби суспільства в інформації вимагають різноманітних повідомлень – від фундаментальних наукових праць до фактів повсякденного життя. Це надало поштовх до створення газет і журналів.

Газетні публікації відображають події сьогодення та факти щоденного життя і є одними з найпоширеніших засобів комунікації і мають доволі широку різноманітну тематику: урядові офіційні видання, ділові, фінансові, комерційно-рекламні, літературно-художні, юридичної тематики, медичної тематики, педагогічні, спортивні, гумористичні, релігійної тематики, військової тематики та політематичні газети.

Сторінки преси поєднують два види передачі інформації: вербальну та візуальну, що забезпечує її гармонійне сприйняття. Для кращого розкриття тексту в періодиці використовують ілюстрації, які займають в газетах та журналах доволі багато місця. Мета оформлення газет і журналів полягає в тому, щоб в найбільш привабливому вигляді донести до читача зміст, виокремити головне. Завданням преси є оперативна передача інформації з метою формування думки, поведінки, світогляду людини. Читаючи газету чи журнал людина має змогу осмислити прочитане, повернутись до прочитаного матеріалу знов.

Бібліотекарі бібліотеки-філіалу №2 пропонують вашій увазі презентацію «Різнобарвний світ журналів і газет».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина