Патріотична молодь – наше гідне майбутнє



Без любові до Батьківщини, готовності примножувати її багатства, оберігати честь і славу, а за необхідності – віддати життя за її свободу і незалежність, людина не може бути громадянином. Молодь в Україні дорослішає у бурхливі часи. Карколомні історичні події, у тому числі дві революції та війна суттєво впливають на розвиток її громадянської свідомості. На сучасному етапі, в середовищі непевності, хлопці та дівчата часто стикаються з численними перешкодами, відчувають страх до майбуття. Але більшість продовжує будувати своє життя на рідній землі.

Зараз в Україні проживає понад 11,5 мільйонів молодих людей віком від 14-ти до 35-ти років – це 27 % населення держави. Але, на жаль, у пошуках роботи та кращого життя багато молодих й кваліфікованих спеціалістів часто виїжджають з країни і ці негативні процеси тривають. Понад 2 мільйони молодих людей стали внутрішньо переміщеними особами;  ще близько 2 мільйонів виїхали за межі країни. Але ті молоді люди, які залишились в Україні – сміливі і героїчні! Багато молодих хлопців та дівчат зараз воюють на фронті за незалежність України. Чимало юнаків і дівчат зі зброєю в руках захищають свою країну від російської агресії, долучилися до лав територіальної оборони, вчаться надавати медичну допомогу пораненим, займаються волонтерством, здобувають нові навички. Ті, хто залишається в тилу активно сприяють розвитку нашої держави, у різноманітних сферах: науці, спорті, культурі, приймають участь у різних міжнародних програмах.


Молодь України має можливість подолати всі труднощі шляхом формування навичок активної участі у житті громади. З цього приводу значної уваги заслуговує досвід сусідньої Польщі, де молодь є реальним партнером місцевої влади, а участь молоді у громадському житті на місцевому і регіональному рівні є частиною загальної політики з залучення громадян до суспільного життя. Ініціатива залучення молоді до процесів прийняття рішень виходить від самої влади, оскільки такі відносини є корисними як для самих молодих людей, так і для громади в цілому.

Молодь має потенціал, щоб бути рушієм соціальних змін. Творча енергія молодих людей та їхня відкритість до інновацій є цінними ресурсами для країни. За належної підтримки молодь може розбудовувати стійку, мирну та процвітаючу Україну. Вже сьогодні в сфері освіти, екології та культури талановита та патріотична молодь працює над створенням стартапів та бізнесів, які згодом можуть бути корисними для відновлення України. Зростає нове дивовижне покоління, яке, на відміну від нас, дорослих, сприймає навколишню дійсність з набагато більшою зацікавленістю. Сила України в її людях, сила в її молодому поколінні!

Під час інформхвилинки до Дня молоді в бібліотеці-філії№2 привітали всіх присутніх зі святом, побажали позитиву, підкорення вершин, божевільних перспектив, і удачі в починаннях, та  познайомили з добіркою книг – «Молодь – разом до успіху!»



 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина