Екранізація Сомерсета Моема у Ранковому кінозалі для ВПО

 


Відвідувачі Ранкового кінотеатру мали змогу подивитись прекрасну екранізацію Сомермета Моема, одного з найулюбленіших письменників наших читачів та одного з кращих письменників минулого сторіччя. Встигли також поговорити і про творчість Сомерсета Моема -  глибоку  і психологічну,  яка вплинула на декілька наступних поколінь. Про новели та оповідання Моема, що відрізняються гострими сюжетами і тримають читача в напрузі.

Як відомо, кіно не завжди відповідає  літературному твору, але не цього разу. Шанувальники «Ранкового кінозалу» змогли подивитись у бібліотеці-філії №2 чудовий фільм «Розмальована вуаль» – яскравий зразок розкішної екранізації, яка в дечому навіть перевершує літературний матеріал. Головні ролі у фільмі виконали Едвард Нортон та Наомі Воттс.

Це історія про кохання та обов’язок, зраду та вірність, суспільну самопожертву та слабкодухість, освячена ризиком для життя та місіонерським покликанням.

Фільм занурює глядача у дивовижну атмосферу, насичену запахами, музикою, краєвидами і на цьому тлі – найголовніше – справжніми людськими характерами, які живуть, кохають, помиляються.

Раніше роман уже екранізувався в 1934 році; тоді головну роль виконала Грета Гарбо.

 






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина