Міжнародний день музеїв: головні традиції свята

 

Міжнародний день музеїв з'явився в календарі в 1977 р., коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums – Міжнародна рада музеїв) було прийнято пропозицію про установу цього свята. І з 1978 р. цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

За словами Жака Перо, президента ICOM: «Музеї повинні зайняти місце в серці суспільства і бути відкритими громадськості. Розвиток наших установ залежить у великій мірі від допомоги громадськості, і ми повинні запропонувати їй можливість підтримати наші цілі і взяти участь у нашій роботі. Таким чином необхідно, щоб музеї і суспільство працювали разом, в дусі творчості та інновацій».

                                                            Жак Перо

Музеї – це місця пам’яті, історії та культури. Але не варто говорити про музеї лише як про осередок минулого. 

                                Музейний комплекс «Запорізька Січ»

Сьогодні музейні установи – це не лише статичні експозиції, музеї – це простір для живого, конструктивного спілкування, місце творення мистецтва і його демонстрації. Музеї – це й насамперед люди, які там працюють, люди, які своєю працею оживляють експонати та їх історії, дають їм нове дихання

                                                    Каїрський музей

                                                        Лувр Париж

Наша країна здавна славиться своєю гостинністю, колоритністю, веселою вдачею, гарним почуттям гумору та незвичайністю. На підтвердження останнього, до Міжнародного дня музеїв,  наші колеги з Центральної міської бібліотеки  м. Олександрії  підготували цікаву презентацію "Найдивовижніші музеї України».

Приємного перегляду!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина