Серія тренінгів «Правила здоров’я у воєнний час» для ВПО

 


Чергова зустріч з психологом-психотерапевтом Дмитром Медведєвим в бібліотеці-філії №2 допомогла розібратися у своїх почуттях та переживаннях. Під час серії тренінгів «Правила здоров’я у воєнний час» з допомогою Дмитра усвідомили та навіть відкрили для себе багато нового. Сьогодні розглядали  тему «самотності». Більшість наших уявлень про те, як і чому ми відчуваємо самотність, далекі від істини. Учасники тренінгу намагались розібратися в цьому складному питанні.

Багато хто вважає, що відчуваючи самотність, треба усамітнитись та пережити це відчуття, але насправді це сигнал оргнанізму йти до людей, об'єднуватись у спільноти, тому що для людини самотність – це  не природний стан. Взагалі бажання побути на самоті — цілком нормальне, у ньому немає жодних відхилень, бо спілкування витрачає нашу енергію. Щоб відновити цю енергію, потрібен певний час побути наодинці, можливо, щось почитати, подумати або подивитися якесь кіно. Проблема, полягає в тому, що це почуття самотності може бути хронічним і серйозно впливати на самопочуття та навіть здоров'я людини. Тому варто розділяти поняття «бути одному» і «бути самотнім».

Сьогодні, коли багато хто опинився в ізоляції від звичного життя, в іншому місті серед малознайомих людей,  тепер відчувають самотність частіше і часом не розуміють що з цим робити.  Причинами такого почуття часто є тривожність, викликана соціальними ситуаціями, не впевненістю в завтрашньому дні, порушеннями психологічних кордонів людини, військовий стан в країні та багато інших факторів.

Але як добре, коли є така можливість  виговоритись, поділитись своїми думками та емоціями з іншими, як це відбувалось на групових заняттях тренінгу «Правила здоров’я у воєнний час». За активну участь у заходах всі учасники отримали сертифікат про проходження відповідного курсу, спрямованого на ознайомлення з правилами психологічного та ментального здоров’я. А також отримали безцінні знання та корисний досвід. Велика подяка всім учасникам тренінгу та, звичайно пану Дмитру Медведєву за змістовні бесіди, живі приклади, цікаві моменти та гарний настрій!








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина