Визнаний майстер літературного жаху Стівен Кінг

 

Стівен Кінг  - американський прозаїк, представник так званої «літератури жахів», народився 21 вересня 1947року у Портленді (США), де живе й по сьогоднішній день.

У1970 р. закінчив Менський університет, після чого у пошуках роботи змінив багато місць, працював двірником, заробляв на прожиття у млині та пральні, був учителем мови та літератури в школі.

«...У ті роки я прав простирадла за 1 долар 60 пенсів на годину й одночасно писав свій перший роман "Керрі" на крихітній кухоньці причіпного автовагончика, – пригадував пізніше письменник. – Донька, якій тоді виповнився лише рік, була вдягнута, як жебрачка... За рік до того я обвінчався з дружиною Табітою у взятому напрокат костюмі... Він був більшим на кілька розмірів від того, який був мені потрібен". Уже в роки навчання в університеті Кінґ уперше випробував свої літературні сили, співпрацював із студентською газетою, в якій публікував матеріали з різкою критикою мілітаристської політики США.

Стівен Кінг – шалено популярний американський письменник, і майже кожний його твір стає світовим бестселером. За понад 40 років його творчої діяльності світ побачили безліч надзвичайно популярних романів, наклади яких давно перетнули межу в третину мільярда примірників.

Він є автором автором більш ніж 200 творів, серед яких понад 50 бестселерів у стилях жахи, фентезі, трилер, містика. Також писав під псевдонімом Річард Бахман. Було продано більш ніж 350 млн копій його романів та збірок оповідань.

На основі його історій знято низку фільмів, а також намальовані комікси. Кінга було нагороджено медаллю «За особливий внесок в американську літературу». 2003 року Національний фонд книг нагородив його медаллю за видатний внесок в американську літературу. Також отримував нагороди за внесок у літературу протягом всієї кар'єри, такі як премії «За внесок у світове Фентезі» (2004), був нагороджений Канадською асоціацією книгарів (2007) і званням Гросмейстра від Американських письменників містиків (2007). 

Пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку літератури за творами
Стівена Кінга.

1.  Кінг, С.  ЧОТИРИ ПІСЛЯ ПІВНОЧІ

Чотири години після півночі — найтемніший час, коли кожен залишається сам на сам зі своїми таємними кошмарами. Збірка «чотири після півночі» розповість історії про страхи та фобії головних героїв. про загадкового чоловіка в чорному, який нагадує про колись вкрадений твір...

2.  Кінг, С.   МІСТЕР МЕРСЕДЕС

 

Спогади про нерозкритий злочин не дають спокою колишньому поліцейському Біллу Годжесу. Він мав упіймати злочинця, який на вкраденому «мерседесі» навмисне вбив та покалічив десятки людей, але... Одного дня Білл отримує листа від того самого таємничого вбивці. Він обіцяє, що наступного разу жертв буде більше! Це був тільки початок… Білл знову повертається до роботи. Ставки в цій смертельній грі надто високі...

3.  Кінг, С.  ТАЛІСМАН

Території - містичне місце, де кожна людина має Двійника. Саме туди прямує Джек, хлопчисько, який прагне знайти загадковий Талісман, щоб зберегти життя власної матері. Проте на Територіях вона є могутньою Королевою, про що хлопець  не знає. Неймовірні пригоди, жахи, небезпека, магія перевтілення — усе це трапиться в нього на шляху.

Чи встигне він врятувати матір і чи не втратить себе при цьому?..

4. Кінг, С.   БЕЗСОННЯ

Коли раптом приходить безсоння, здається, це скоро минеться. Та воно триває й триває, змушує страждати, розпалює лють і огортає туманом думки. Безсонні ночі сповнені кривавими видіннями, що дуже нагадують реальність. Для Ральфа Робертса це стало справжнім кошмаром, і він впевнений: ще трохи, і розум покине його...

5. КІНГ, С.  ІСТОРІЯ  ЛІЗІ

Покійний чоловік Лізі, Скот Лендон, був відомим письменником. Іноді здавалося, що він продав душу дияволу і саме за це отримав свій надзвичайний талант. Після смерті чоловіка жінці докучають літературознавці, які будь-що прагнуть заволодіти творчими доробками Скота. Та коли жінка береться за впорядкування його творів, то розуміє, що в житті Скота було дещо жахливе, моторошне. Щось таке, із чого він черпав натхнення, за яке потім заплатив своїм життям. Ким насправді був Скот?..

6.  Кінг, С.  КЛАДОВИЩЕ ДОМАШНІХ ТВАРИН

Усе почалося з того, що улюбленця родини Луїса Кріда, кота Черча, збила вантажівка. Сусід запропонував йому поховати тварину на старому індіанському кладовищі. За легендами, воно має таємничу силу, яка здатна повертати до життя. І Луїс погодився... Уранці кіт повернувся додому живим. Майже живим...

7. Кінг, С.  ЛОВЕЦЬ СНІВ

Книга розповідає про чотирьох друзів, яким волею долі довелося дати відсіч злу, що намагалося поневолити цілу планету. Земля піддалася нападу інопланетної істоти. Жахливий прибулець хотів лише одного – відродити свою расу, і для цього розповсюдив серед людей страшну інфекцію, яка з’їдала людський організм зсередини.

8.Кінг, С.   ПОВНА ТЕМРЯВА. БЕЗ ЗІРОК

 Усередині кожного з нас живе незнайомець! Мирний фермер підмовляє сина вбити матір... Авторка детективів відчайдушно хоче помститися ґвалтівникові, і її помста буде страшнішою за його злочин... Смертельно хворому чоловікові пропонують 15 років життя, але яка ціна?.. Жінка дізнається, що її коханий – маніяк і вбивця.

Ці незнайомці живуть поруч із нами, і ми самі можемо стати ними!

9.  Кінг, С.  ЗЕЛЕНА МИЛЯ

Пол Еджкомб — колишній наглядач федеральної в’язниці штату Луїзіана «Холодна гора», а нині — мешканець будинку для літніх людей. Більш ніж півстоліття тому він скоїв те, чого досі не може собі вибачити. І тягар минулого знову й знову повертає його до 1932 року. Тоді до блоку Е, в якому утримували засуджених до смертної кари злочинців, прибули «новенькі». Серед тих, на кого чекала сумнозвісна Зелена миля – останній шлях, що проходить засуджений до місця страти, – був Джон Коффі. Його визнали винним у зґвалтуванні та вбивстві двох сестер-близнючок Кори й Кеті Деттерик. Поволі Пол усвідомлює, що цей незграбний велетень, який скидався на сумирну дитину, не може бути монстром-убивцею. Але як врятувати того, хто вже ступив на Зелену милю?..

10. КІНГ, С.  ІНСТИТУТ

Батьків Люка вбили, а самого хлопця закинули в позашляховик та повезли в невідомому напрямку. Він приходить до тями в місці, яке називають Інститутом. Таке собі гетто для дещо… незвичайних дітей. Їх викрадають і тримають тут, наче піддослідних щурів. Директорка місіс Сіґсбі та співробітники цієї зловісної установи безжально «викачують» з дітей їхні телепатичні й телекінетичні здібності. Нова знайома Люка каже, що звідси неможливо втекти. Але він має спробувати… 

Якщо у всьому облом, здавайся і йди в бібліотеку

Стівен Кінг



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина