Життя – це пригода. Пізнаймо світ мандруючи разом!

 


У бібліотеці-філіалі №2 відбулась чудова зустріч з мандрівником-полтавцем, що підкорив Середню Азію всього за 100 доларів! Микола Камуз вже протягом десяти років відвідує міста та країни без знання мов, маючи при собі лише невелику кількість грошей. Як йому це вдається, та що потрібно знати, щоб здійснити вдалу подорож? Сьогодні для нас розкрив свої секрети пан  Микола,  також розповів для чого, на його думку, взагалі потрібно мандрувати та як знайти однодумців, побороти сором’язливість та навчитись здійснювати свої мрії.

Любов до подорожей передалася йому від батька, який завжди брав сина із собою у веломандри Україною. За місяць таких поїздок вони проїжджали сотні кілометрів.  Тепер Микола мандрує автостопом і розповідає в чому переваги та  недоліки таких подорожей. Адже не всі ми такі сміливі, щоб дозволити собі відправитись в дорогу, маючи в кишені всього 100 доларів. Але враження від таких подорожей зовсім інші, ніж звичайний відпочинок на дорогих курортах. Адже ти знайомишся і з культурою, побутом, з місцевим колоритом, і навіть, якщо пощастить,  можеш взяти участь в місцевих обрядах. Так йому довелось бути присутнім на узбецькому родинному святі, яке вразило своїм розмахом. Незважаючи на те що він чужинець, його радо прийняли та запросили до столу, пригощали найкращими стравами, фруктами та горіхами.

Ті, хто прийшов на зустріч мали можливість віртуально помандрувати степами та просторами Казахстану, Узбекистану та Киргизстану. Побачили на фото нереально гарні краєвиди Алтайського краю.

А ще пан Микола завжди мандрує з зошитом, в який записує всі свої враження та пригоди. Взагалі він почав писати у 2016 році,  спочатку від руки, потім набирав тексти на комп’ютері, та робив саморобні книжки. Зараз у нього їх три: «Шлях на Схід", «Уїк-енд на 2 місяці» та «Подорож до українських Мальдів та інші історії». Одна з них є в нашій бібліотеці, і звичайно ми пропонуємо нашим читачам її прочитати та помандрувати, якщо не в прямому сенсі, то хоча б торкаючись книжкових сторінок.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина