Презентація виставки художніх робіт Юрія Панкевича

 

Юрій Панкевич – більше відомий в Полтаві як майстер декоративного текстилю та різьблення по дереву, презентував в бібліотеці-філії №2 ЦБ ПМТГ виставку своїх художніх робіт, виконану у стилі Fluid Art (Флюїд Арт), або акрилова заливка.

На виставці в бібліотеці можна познайомитися з абстрактним живописом пана Юрія, що є одним з напрямків його багатогранного таланту. Адже, у доробку Юрія Панкевича особливе місце посідають не тільки картини, а й  ікони. На його рахунку – близько сотні робіт, які зберігаються у  приватних колекціях в Україні та за кордоном. Інтер’єри багатьох полтавських храмів прикрашають його вишукані роботи. Він є автором проекту та виконавцем більшої частини різьби іконостасу Свято-Пантелеймонівської церкви, для Спаської церкви, автором та виконавцем іконостасу  дзвіниці Свято-Успенського собору, Свято-Покровської церкви, іконостасу та кіотів Свято-Георгіївського храму (с. Нижні Млини).

Виставка абстракцій, представлена в бібліотеці, дає уявлення про доволі новий напрямок в мистецтві, в якому Панкевич працює не так давно - акрилової заливки. Процес створення цих картин настільки захопив майстра, що саме цьому виду мистецтв художник приділяє сьогодні багато часу та уваги. Абстрактні полотна, народжені силою уяви і втілені на полотні за допомогою техніки Fluid art, привабливі своєю недомовленістю, хиткістю образів, символами, що непідвладні раціональним оцінкам. Пан Юрій розповів аудиторії як саме народжувались його картини та неповторні образи.

Абстракціонізм найчастіше незрозумілий, але ніколи не виходить з моди — напевно, через вічне прагнення людства до загадок. Тож запрошуємо всіх відвідати виставку Юрія Панкевича та зазирнути у загадковий світ абстракцій.




 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кульбаба, або Диво-рослина

«Зниклі птахи та тварини України»

«Відродження нації»