«Мова - то серце народу!» Перший урок


В бібліотеці-філії №2 для учнів та читачів бібліотеки провели перший в цьому навчальному році урок, присвячений українській мові. «Мова – це наша національна ознака, в мові – наша культура, ступінь нашої свідомості, форма нашого життя» - саме з цієї цитати великого  українця Івана Огієнка розпочався захід для дітей. Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють із калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов’я, бо лине вона, як його ніжна пісня.

Під час заходу діти дізнались  багато нових цікавих фактів про українську мову, виконували різні завдання, стали учасниками вікторини. Познайомились з книжками та відчули себе справжніми знавцями української мови.

Учасники заходу побачили, що в нашій бібліотеці можна знайти багато літератури про розвиток української мови, її функціонування і значення її в душі кожного українця. Багато мовознавців досліджували саме ці питання. Серед них праці Івана Огієнко, Василя Сімовича, Юрія Шевчука, Олександра Пономаріва, Тараса Берези тощо. Представили також дітям постійно діючу книжкову виставку «Моя мова – найкраща в світі». 







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кульбаба, або Диво-рослина

«Зниклі птахи та тварини України»

«Відродження нації»