Волонтерський тил – запорука успіху

 



До Всесвітнього Дня волонтера в Кіноклубі Docudays UA при  бібліотеці-філії №2 ЦБ м. Полтава показали документальний фільм режисера Сергія Лисенко «Мир» (Україна, 2015 р). Головний герой документальної стрічки - Мирослав Гай, заснував волонтерський фонд і кожен другий тиждень возить в зону АТО харчі, форму, прилади нічного бачення та інші необхідні військовим речі.

Волонтерство на сьогодні набуло нового сенсу для  кожного з нас – це вже не тільки про  добровільну суспільно корисну діяльність, а й про спосіб життя.

На початку заходу модератор Кіноклубу розповіла коротку інформацію про розвиток волонтерського руху в Україні. На прикладі героя фільму Мирослава разом з аудиторією визначили цінності, які можуть бути притаманні волонтеру – це активність, самовідданість, доброта, комунікабельність, відкритість, відповідальність, спрямування на творення, емпатія, позитивне ставлення до життя, взаємопоміч. Учасники заходу поділились своїми враженнями від фільму та своїм життєвим досвідом волонтерства. Адже майже кожен учасник, так чи інакше, був задіяний до волонтерської діяльності продовж останніх двох років.

 Ще одне поняття, що стало надважливим  - це поняття «миру», воно сьогодні дуже актуальне як для всього світу, так і для нашої країни зокрема. Мир асоціюється у людей зі спокоєм, тишею, ясним небом над головою, добробутом, та впевненістю у завтрашньому дні. Все, що побачили у фільмі – є протилежним. Головний герой не знає спокою і не бачить іншого виходу як проявити свою свідому активну позицію та підтримує хлопців в зоні бойових дій тим, чим може – провізією, технікою та іншими речами. На сьогодні Мирослав продовжує свою волонтерську діяльність. Збирає гроші на дрони та іншу техніку та організує роботу «Фонд Мир і Ко. Організація допомоги військовим».


 Учасники заходу також поділись своїми враженнями та дійшли висновку – волонтерство одна з рушійних сил, що змушуює нас рухатись вперед, знаходити нові сенси в житті, відчути себе частинкою чогось більшого.   

 На сьогодні волонтерські організації існують у 80-ти країнах світу. Близько 110 мільйонів людей щорічно беруть участь у добровільних програмах, де допомагають у сферах освіти, охорони здоров'я, екології, соціального захисту та багатьох інших.

 






 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені