Селфі-бум з книгою в бібліотеці напередодні Дня Незалежності


До Дня Незалежності України в бібліотеці-філії №2 провели акцію – селфі-бум з книгою. Діти та дорослі читачі залюбки фотографувались з книжками, що їх зацікавили. Бібліотекарі також пропонували відвідувачам книги,  що пробуджують патріотичний дух, показують багатство літературної спадщини України, знайомлять читачів із ще не знаними творами українських письменників.

Про Україну говорять, за неї вболівають та хвилюються мільйони свідомих громадян. І те, як активно користувачі бібліотеки сьогодні читають сучасну українську книгу показує, що літературні смаки змінилися після повномасштабного вторгнення. Особливо популярні книги про козацький період. Зокрема історична тетралогія для дітей українського письменника Володимира Рутківського про добу перших козаків, за яку автор отримав Шевченківську премію 2012 році. Із задоволенням читають братів Капранових «Мальована історія Незалежності України». Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями.  Сучасне видання Мирослави Макаревич «Україна має жіноче обличчя» - полюбилося багатьом. Це збірка есеїв, приурочена 30-й річниці Незалежності України, однак вона не обмежується датою. У книзі йдеться про жінок із різних галузей науки і культури. Тридцять героїнь – тридцять сфер людської діяльності, в яких було досягнуто неймовірних висот. Цікава, сучасна та життєствердна книга – одна з найулюбленіших серед наших читачів.

Безліч книг присвячено Україні: її історії, сучасності, культурі та мистецтву, політиці, традиціям тощо. Для всіх, хто цікавиться Україною та хоче дізнатися ще більше в бібліотеці-філії №2 працює постійно діюча виставка: «Україна – понад усе. Єдина і Незалежна».

Закликаємо всіх – читайте, пізнавайте Україну і надалі, дивуйтеся, надихайтеся і Перемога обов’язково буде за нами!

 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені