«Майстерня міста 2023». Групова дискусія «Буду я природі другом!»

 


Цього року бібліотека-філія №2 приймає участь в урбаністично-культурному фестивалі «Майстерня міста 2023». Сьогодні наша аудиторія – небайдужі мешканці подільської громади, мешканці сусідніх будинків та безпосередньо будинку де знаходиться бібліотека-філія №2. 

Мета групової дискусії - не просто поговорити, а знайти спільне рішення та зробити наш двір справді кращим -  чистим та прибраним. Дискусія була присвячена таким важливим питанням: догляду за домашніми тваринами, прибирання заними та використання екологічних (біорозкладних) пакетів.

Ті, хто вирішив завести домашніх улюбленців, не часто замислюються про відповідальність. А між іншим, прибирання за собаками – це один з елементів культури.  Чому наші любителі собак тяжко обурюються, коли робиш їм зауваження та не поспішають прибирати за своїми тваринками? А це між іншим показник вихованості та поваги до мешканців громади. В цьому питанні все ж таки дійшли згоди – прибирати потрібно, адже це наше подвір’я, де гуляють діти, де висаджені гарні квіти і це елементарна ввічливість.

Мета еко-акції «Буду я природі другом!» спрямована також привернути увагу населення та громадськості до проблеми забруднення навколишнього середовища. Зараз все більше людей розуміють, що поліетиленові пакети – це не екологічно. Настав час боротися з проблемою, інакше світ перетвориться на сміттєвий вал – в прямому та переносному значенні. Використання біопакетів - це екологічно та безпечно для навколишнього середовища. В Україні теж діє виробництво біопакетів.  Таку продукцію можна придбати у звичайних магазинах, що ми і радимо всім робити.

Під час проведення фестивальних заходів бібліотека-філія №2 представила книжкові виставки: «Екологія міста – у ваших руках» та «Все про домашніх тварин». Для дітей був проведений майстер-клас «Місто мого серця» з виготовлення брелоків в патріотичних кольорах з ниток та фетру.

Всі учасники заходу отримали в подарунок від «Майстерні міста 2023» одноразові пакети для прибирання за тваринами, біо-пакети та еко-ручки. 

Зірки нашої акції:












 
Дякуємо всім за небайдужість та активну участь!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені