«Здолаємо туберкульоз разом»

 


Туберкульоз - інфекційне захворювання. Наразі в Україні смертність від туберкульозу становить 10 %. Без належного лікування ця хвороба може бути смертельною. Туберкульоз сьогодні - це вже не хвороба маргіналізованих верств населення, а небезпека, яка стосується кожного.

Збудником туберкульозу є мікобактерія туберкульозу, котра передається переважно повітряно-крапельним шляхом від хворої людини до здорової. Туберкульоз, у більшості випадків, уражає легені, але захворювання може ушкодити будь-який орган, наприклад: нирки, хребет, мозок, лімфатичні вузли, кишечник, шкірні покриви, статеві органи тощо.


У світі щороку реєструється 9 мільйонів хворих на туберкульоз. Помирає від цієї хвороби майже 2 мільйони осіб. Загальна кількість людей у світі, які потерпають від туберкульозу, становить 50-60 мільйонів і це дорівнює кількості населення Франції.

Всім нам з вами відомо, що для того, щоб не захворіти на будь – яку хворобу необхідно вживати профілактичні заходи. А що таке профілактика? (це комплекс заходів спрямованих на попередження захворювання та усунення факторів ризику). Одна з таких профілактик – це читання книг. Знання – це ваша сила та здоров’я!

 


Бібліотекарі допоможуть Вам підібрати необхідну літературу, звертайтесь.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина