Про Григорія Сковороду, його земляків, про мандри Європою та цілу епоху 18 століття

 


Щиро вдячні працівникам краєзнавчого музею за такий емоційний, цікавий та змістовний захід, присвячений Григорію Сковороді -  ані хвилини у дітей не було часу, щоб нудьгувати, або заглядати в телефон. Треба було пройти навчання так, як це робили учні ХVШ століття з Києво – Могилянської академії, навчитися виводити красиво літери пером та чорнилом,  а ще дізнатися про систему оцінювання учнів в ті часи і чим вона відрізнялась від сьогодення, дізнатися про особливості життя козаків, та про те, як мандрували люди в ті часи, зокрема Сковорода.

А ще довелося познайомитися з музичними інструментами тієї епохи, не просто на словах – мали можливість пограти на гребінці, дерев’яних ложках, на трещітці, на рубелі та бубні. Справжнісінький концерт отримали і самі такого від себе не очікували, адже зіграли гуртом «Ой у лузі червона калина», та ще й заспівали!  

Під час заходу, ведучі – Ганна Барська, Олеся Васецька та Олена Халимон, розвіяли наші стереотипні уявлення про особистість Григорія Сковороди та змусили нас мандрувати разом з ними не тільки по різних країнах, а й в часі. 

У заході приймали участь учні 9 класу ЗОШ №20. 

 








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина