Різдвяні історії: 5 книг для святкового настрою

 


Минув перший місяць зими  і вже час мріяти про дива, оскільки наближаються різдвяні свята. Але робота, яку треба було закінчити до кінця року, карантинні обмеження та щоденні справи заважають розслабитися, чи не так?

Так хочеться легкості в думках та казкових див, які навіюють щасливі емоції дитинства. То як відволіктися від буденності та відчути аромат новорічних свят?

Створити святковий настрій допоможе наша різдвяна добірка, яка захопить зимовою атмосферою всю родину. Тут ви знайдете казки для дітей різного віку, художню літературу для дорослих та історії, які можна прочитати разом в сімейному колі. Кожна з цих книжок надихає на віру в дива та створює особливий настрій до різдвяних свят.

Почнемо з безсмертної класики і, власне, творця жанру «різдвяного оповідання» - Чарльза Діккенса. Історія-притча про переродження скнари і людиноненависника Скруджа, якому за допомогою святочних Духів вдалося знайти єдиний шлях до порятунку - робити добро людям.


Створюючи "Різдвяну історію", автор сподівався звернути увагу заможних людей на несправедливість, яка існує в суспільстві, достукатися до їхніх сердець, навіть налякати. Але водночас дати кожному надію на спісіння душі, щастя, спокутування і прощення, а ще нагадати, що у Різдвняу ніч можливо абсолютно все!



«Різдвяна свинка» - перший дитячий роман Дж. К. Ролінґ після серії про Гаррі Поттера.

…Джек дуже любить свою дитячу іграшку, Галну Слинку, яку він кличе ГС. Вона завжди була біля нього - у добрі й лихі часи. Але одного Святвечора сталася жахлива річ – ГС пропала. Однак у Ніч перед Різдвом стаються різні дива й несподіванки, і все довкола оживає, навіть іграшки… У найновішої Джекової іграшки на ім’я Різдвяна Свинка народжується зухвала ідея – вони разом із Джеком вирушають у страшенно ризиковану подорож до чарівної Країни Загублених, щоб порятувати улюблену ГС від жахливого Згубника...

"13 різдвяних історій"

 

Кілька років тому "Видавництво Старого Лева" вирішило потішити читачів збіркою різдвяних оповідань від провідних авторів сучаної української літератури. Книга являє собою коктейль розповідей різноманітної тематики і настрою, об’єднує які, хіба що, Різдво, при цьому висвітлене не завжди у позитивному сенсі. Реальність і містика, гумор та іронія, філософське осмислення буття і трепетне світло любові заховані під однією палітуркою і несуть роздуми, розраду і, той самий, заповітний різдвяний настрій.

 


Джером К. Джером   «Історії розказані після вечері»

 

Історії, до яких варто повернутись У книзі зібрані різні історії з різних збірок, які не мають між собою сюжетного зв'язку, але кожна збірка це певний настрій, атмосфера та люди. Кожна розповідь смішна, кумедна або повчальна. Є курйозні та сумні, містичні та життєві.



Френсіс Годгсон Бернет  «В очікуванні Різдва. Історії для затишних вечорів»

         Збірка дитячих повістей знайомить читачів з новими друзями – Джем, принцом Тонконіжкою, принцесою Золотоволоскою, Елізабет, Едіт, з якими вас чекають чудові мандрівки та захопливі історії.

Із Джем ви помандруєте комином – так-так, у дивовижний світ за білою цеглиною, де всім орудує пан С. К. Також потрапите до королівства Стампінгем, де вважають, що більші в людини ноги, то прекраснішою й елегантнішою вона є. Дізнаєтесь, чому Елізабет вважали святою. А насамкінець – про Едіт, яка знайшла спільну мову із крадієм.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина