Ретрокінозал.
   17.02.    "Манія величі",1971



 Комедійний історичний фільм «Манія величі» режисера Жерара Урі, знятий за мотивами п'єси «Рюї Блаз» Віктора Гюго. Це спільна робота Франції, Італії, Іспанії та Німеччини. Картину подивилися більше п'яти мільйонів чоловік. Світова прем'єра відбулася в грудні 1971 року. Фільм став найуспішнішим фільмом року у Франції.
         На екрані глядач бачить відомого і всіма улюбленого героя французьких комедій  - Луї Де Фюнеса. Він представлений нам як жадібний збирач податків, який  обкрадає  короля. Ів Монтан грає його слугу - Рюї Блаза.



         У радянському прокаті всі картини, де брав участь Луї де Фюнес, виходили з дубльованим перекладом. І чималу роль в придбання популярності французького актора в Радянському Союзі, зіграв той образ, який створив Володимир Кенігсон. Він і зараз вважається найкращим актором дубляжу, який озвучував персонажів Луї де Фюнеса. Кажуть, що колись сам французький комік побачив фільми з перекладом Кенігсона і щиро промовив «Не знав, що я є таким хорошим актором». Луї де Фюнес знявся в незліченній безлічі картин. За рік він встигав побувати в образі кількох героїв. Приміром, тільки в 50-х роках минулого століття  актор знявся майже в сотні картин.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина