Я верю, что кошки – сошедшие на землю духи. По-моему, они способны ходить по облаку, не проваливаясь.
                                     Жюль Верн
    

Коти та книги
1 березня - Всесвітній день котів. Початок весни — особливий період для кішок. Саме тому люди вшановують своїх улюбленців у перший день березня.

Хочемо запропонувати Вам список гарних  книг на будь-який смак, які піднімуть вам настрій. Читайте,  насолоджуйтесь !


РЕДЬЯРД КІПЛІНГ "КІШКА, ЩО ГУЛЯЛА САМА ПО СОБІ"


     З англійської: The cat that walked by himself. .
Назва казки (1902) англійського письменника, лауреата Джозефа Редьярда Кіплінга (1865-1936) зі збірки «Ось такі історії для маленьких дітей» («Just so stories for little children»). Кішка в цій казці каже, що вона гуляє сама по собі, тобто вільна, на відміну від інших тварин, яких людина привчає до свого дому і підпорядковує своєї волі, змушує виконувати різні роботи і т. д. Але при цьому кішка не відмовляється від даху і їжі, які їй надає людина.

ЕДГАР ПО "ЧОРНИЙ КІТ"

   Оповідання Едґара Аллана По. Вперше було опубліковане 19 серпня 1843 року у виданні The Saturday Evening Post. Це аналіз свідомості людини, що страждає від відчуття провини, убивця ретельно приховує свій злочин і вважає себе невразливим, але врешті-решт ламається і виказує себе.







РОБЕРТ ХАЙНЛАЙН "ДВЕРЬ В ЛЕТО"

Мабуть , важко знайти людину , яка б не чула імені Роберта Хайнлайна , не знав би , що це - один з найбільших фантастів світу , не просто класик жанру , але людина, яка стояла біля його витоків . Твори цього автора не старіють . На книгах Хайнлайна виросло кілька поколінь , ними зачитуються і тепер . Кожна з цих книг - шедевр , від котрого неможливо відірватися , а роман « Двері в літо » належить до кращих творінь письменника ...


Галина Вдовиченко "36 i 6 котiв"

36 и 9 котів - саме стільки, не більше й не меньше, хвостатих героїв Галини Вдовиченко - оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової попри її бажання. Але серце непоступливої господині до котів-безхатьків прихилила киця-сфінкс Баронеса. Ані пані Крепова, ані її племінник Стас навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення у їхнє маленьке помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів.




ВИКТОРИЯ ТОКАРЕВА "КОШКА НА ДОРОГЕ"




Герої Токарєвої - звичайні люди зі звичайними проблемами, добре знайомі читачеві. Більшість її героїв - жінки, саме тому в основному вона вважається жіночою письменницею. Творчість Вікторії Самійлівни може здатися моралістичним, які відстоюють спільні цінності і взаємини статей, по саме цієї причини західні критики вважають автора «феміністкою». Хоча письменниця і пише в основному в реалістичній манері, іноді вона повністю занурюється, як вона каже, в «фантастичний реалізм», вплітаючи магію в 
реальність.


Жерар Монкомбль «Дев’ять життів одного кота».

 Томас – чорний кіт з білою плямкою на шиї, традиційний герой англійський народних казок, якого обожнюють дітлахи далеко за межами Великобританії. Французький письменник Жерар Монкомбль вирішив створити унікальну історію про давнього улюбленця дітей на свій лад – тепер читачі зможуть оцінити всі дев’ять життів Томаса, кожне з яких по своєму унікальне і захопливе. Книга подається з ілюстраціями білоруського художника Андрія Арінушкіна.



Джеймс Херріот  "Котячі історії" 


Історії Джеймса Херріота ,            англійського письменника і ветеринарного лікаря , вже давно завоювали визнання російських читачів . Головні герої його нової книги - граціозні кішки , які не просто глибоко прив'язані до господаря , але і наповнюю будинок радістю і затишком . Книга написана з величезною любов'ю до тварин і з чисто англійським гумором .

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»