Урочисте відкриття  кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA «Імпульс», при бібліотеці – філіалі №2 Полтавської міської ЦБС.

Сьогодні  відбулось  урочисте відкриття кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA «Імпульс», при бібліотеці – філіалі №2 Полтавської міської ЦБС. 
На захід були запрошені: Державний реєстратор відділу Державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Гончар Ольга Анатоліївна, представник Полтавської Філії Суспільної Служби України, координатор міжнародного фестивалю документальгого кіно Docudays UA в Полтаві Кірячок Наталія.
Активну участь у проведенні заходу приймали студенти Полтавського Аграрного коледжу Управління та Права, постійні користувачі бібліотеки.
Також з музичним привітанням до бібліотеки завітали учні Полтавської школи мистецтв "Мала Академія мистецтв ім. Р.Кириченко" Ставицька Ніка та Хомин Тарас під керівництвом викладачів Берюк С.В. та Здоровило Н.М.



 Головна мета проекту «Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA», підвищити рівень правосвідомості та поінформованості  громадян України в галузі прав людини шляхом створення постійно діючих кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA. Проект створено, щоб розширити діалог про права людини в українському суспільстві, підвищити рівень правової грамотності та громадянської активності в Україні. 
Для першого показу вибрали фільми українських режисерів Романа Бондарчука "Нові герої" та Наталії Машталер "Відкритий урок". Проблеми та обставини, показані у фільмах, дуже близькі  та зрозумілі кожному з нас, тому обговорення, які відбувались після перегляду фільмів нікого не залишили байдужими. Ми намагались не просто акцентувати увагу глядачів на правопорушення стосовно прав людини, але й обговорювали  шляхи вирішення цих проблем, можливості покращення життя людей в конкретних обставинах.












        



 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина