Тренінг з медіаграмотності


 Сьогодні  всі бажаючи мали можливість відвідати в нашій бібліотеці  тренінг  з медіаграмотності, який провела тренер з питань медіаграмотності Ярослав Тетяна Олексіївна. «Програма медіаграмотності для громадян» виконується за підтримки Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади (DFATDCanada), у партнерстві трьох організацій: Академія української преси, IREX та StopFake.
В останні роки Україна та події, що в ній відбуваються, стали центральними темами в провідних мас-медіа різних країн. У цьому потоці інфор­мації та новин також можна побачити маніпуляції, пропаганду і неправдиву інформацію (фейки), які часом, буває, досить важко розпізнати без основних навиків і знань з медіаграмотності. Оскільки, ми, як громадяни, опинилися в центрі цієї інформаційної війни, наше з вами завдання навчитися протистояти пропаганді і не підпадати під її вплив.
 Відвідавши тренінг з медіаграмотності громадяни навчились, як можна стати стійкішими до неправдивої інформації, протистояти маніпуляціям і бути сильнішими в умовах теперішньої інформаційної війни.
Учасники тренінгу змогли:
                        зрозуміти головні принципи роботи медіа, проаналізувати свій  медіапростір і навчитися свідоміше підходити до питань медіаспожи­вання;
               навчилися чіткіше виявляти пропаганду, фейки та маніпуляції в медіа, щоб не підпасти під їхній вплив.
                        дізналися про механізми і наслідки використання стереотипів і мови ненависті в медіа, навчилися розпізнавати такого виду маніпуляції.














Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина