Користь лімфоренажного масажу та нові вправи для учасників проєкту «Психологічна допомога населенню».

 

Чи знали ви, що за допомогою масажу можна покращити загальний стан здоров’я, допомогти своєму організму розслабитися? Мова, звичайно ж, про спеціальний лімфодренажний масаж. Як його роблять та якого ефекту можна досягти після постійних процедур дізнавалися сьогодні під час заняття з психологами Мобільної бригади допомоги в рамках бібліотечного міні-проєкту «Психологічна допомога населенню» при бібліотеці-філії№2.

Техніка виконання лімфодренажного масажу спрямована на те, щоб покращити кровообіг та запустити процеси в організмі, що відповідають за обмін речовин, виведення токсинів тощо. Це важливий процес що спрямований на підтримання нашої імунної системи. Серед переваг лімфодренажного масажу можна виділити:

-         Безболісність. Цей вид масажу не має впливу на мʼязи або внутрішні органи, а лише на верхні мʼякі тканини. Він виконується плавними рухами по спеціальним масажним лініям.

-         Користь здоровʼю. В результаті покращується загальне самопочуття, з’являється відчуття легкості, а також укріплюється імунітет.

-         Універсальність. Лімфодренажний масаж покращує не тільки стан здоров’я, але і зовнішність. На відміну від класичного масажу, лімфодренажний масаж можна виконувати на шиї та обличчі.

Учасники заходу освоїли елементарну техніку виконання цього масажу без сторонньої допомоги та змогли відчути на собі його лікувальний ефект. Всі вправи поєднувались дихальною гімнастикою, що також відіграє важливу роль для оздоровлення та покращення стану.










 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кульбаба, або Диво-рослина

«Зниклі птахи та тварини України»

«Відродження нації»