Творче спілкування полтавські митці присвятили Дню міста

 


Учасники «Творчого ковчегу «Полтава» в рамках проекту бібліотеки-філії №2 організували творчу зустріч «Полтава – місто, в якому хочеться жити». Приурочили творче спілкування Дню міста, що буде вперше святкуватися по-новому 29 червня.

Перша письмова згадка про Полтаву (Лтаву), як відомо, була знайдена на сторінках Іпатіївського списку «Повісті временних літ» у 1174 році. Тож цього року святкуємо ювілей цієї знаменної дати - 850-річчя з першої літописної згадки.

На заході були присутні відомі полтавські поети – Наталія Жовнір, Олена Никифоренко, Наталія Лісіченко, Олег Шапошніков, Сергій Старих. Приєдналися також шанувальники поезії та творчі особистості – Володимир Фадєєв, Галина Хархан, а музичний супровід організували – Людмила Костенко та Віктор Перетятько. До заходу приєдналися також користувачі бібліотеки - поціновувачі поезії.

Пані Наталя Жовнір порадувала аудиторію своїми новими чудовими віршами зі збірки  «Кавові вірші». Кожен з присутніх з любов’ю до рідного міста, зачитав свої улюблені поезії, присвячені Полтаві.  Присутні також цитували Котляревського, Сковороду та згадували інших відомих митців Полтавщини.

Музика та пісні доповнили цей захід, подарувавши присутнім гарний настрій та позитивні емоції.







 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кульбаба, або Диво-рослина

«Зниклі птахи та тварини України»

«Відродження нації»