Японський прозаїк і таємничий літописець – Харукі Муракамі

 


12 січня виповнюється 75 років японському письменнику - Харукі Муракамі. Бібліотека-філія №2 пропонує ознайомитися з цікавими подробицями життя і творчості цього унікального письменника та подивитись відеопрезентацію його творів.

Харукі Муракамі – письменник і перекладач, що зробив величезний внесок у японську літературу 20-го століття, отримав кілька важливих нагород за художні та науково-фантастичні твори. Творчість письменника дуже різнопланова, її важко віднести до якогось одного жанру. Його романи та збірки оповідань розходяться величезними тиражами. Муракамі цікавий своїм читачам, особливо молодій аудиторії. Також письменник був названий одним із найбільших романістів у світі газетою «The Guardian». Крім того, Харукі Муракамі – шанувальник старого джазу та любитель марафонського бігу.

У книгах Муракамі відчувається вплив західних письменників: Річарда Бротігана, Реймонда Чандлера та Курта Воннегута. Через це літературна громадськість Японії досі вважає його книги «не японськими». Твори Муракамі здебільшого сюрреалістичні та меланхолійні, в їх сюжет вплетені теми самотності та відчуження, властиві Кафці.

Окрім того, що Харукі Муракамі пише книги він також і займається перекладами.  Так у 2003 році він заново переклав роман Селінджера «Ловець у житі», який згодом поставив новий рекорд серед продажів перекладної літератури в Японії початку нового століття.

Українською мовою книги японського письменника виходять у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» особливою популярністю серед українських читачів користується книга «Безбарвний Цкуру Тадзакі та роки його прощі». Критики відзначають цей роман, як один з найкращих у Харукі Муракамі.

На сьогодні Харукі Муракамі є найпопулярнішим японським письменником, який написав вже понад 50 романів кожна його книга стає бестселером, як у Японії так і в усьому світі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені