День вшанування захисників Донецького аеропорту

 

 «Аеропорт» Сергій Лойко - виставка однієї книги


Сергій Лойко – чудовий журналіст, чесний і самозречений.  Книга Сергія, написана про подвиг захисників Донецького аеропорту настільки неймовірна, що в неї важко повірити. Але автор стверджує, що 90% подій роману відбулися у реальному житті. Військовий роман Сергія Лойко «Аеропорт» вийшов у друк в Україні у вересні 2015 року і одразу став бестселером. На сьогодні тираж книги складає 40 тис. примірників. Видавництва Польщі, Грузії, Естонії, Голландії та інших країн придбали права на переклад і друк книги іншими мовами. Одна з Голлівудських студій запропонувала автору екранізувати книгу.

«Книга з мене просто вирвалася, і я написав її за місяць» - згадує Сергій. Хоча роман заснований на реальних фактах, усі персонажі – плід художнього вимислу, як і назва Аеропорту. Маленький український гарнізон Аеропорту денно й нощно відбиває атаки супротивника, який значно переважає його у живій силі й техніці. Але тут, у цьому зруйнованому до підвалин Аеропорті, підступні й жорстокі вороги зіштовхуються з чимось неочікуваним і неймовірним. Із кіборгами. Вороги самі так назвали захисників Аеропорту за їхню нелюдську живучість та впертість приречених. Кіборги, своєю чергою, ворогів прозвали орками. Разом із кіборгами в Аеропорті перебуває американський фотограф, який через низку причин переживає цю необов’язкову війну як особисту драму. Його очима, наче в калейдоскопі, в перервах між боями в Аеропорті читач також побачить усю історію того, що об’єктивні історики назвуть не інакше як російсько-українською війною.


У 2015 году за Висвітлення Війни на сході України автора роману Було нагороджено - "Overseas Press Club Bob Considine award". Цю нагородили автор получил з визначенням: "за хоробрість, правдівість та достовірність, глибино и віразність написаного". Того ж 2015 року, Сергія Лойка нагороджено ще однією престижною американська премією в номінації за "найкращі репортажі" - "Los Angeles Times editorial award". Українське відоме видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" до Вашої уваги презентує фотоальбом, Який містіть зроблені Сергієм Лойко фотографии, зняті ним у Самі запеклі дня в Донецьк аеропорту, тут же вікладені Уривки з роману.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

Кульбаба, або Диво-рослина

4 найпопулярніші квітки осені