Профілактична бесіда з психологами «Захисти себе сама»

 


Протягом двох тижнів тривали заходи в рамках «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства». Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги м. Полтави спільно з Центр сучасного розвитку та інновацій на базі Бібліотеки-філії №2 ЦБ ПМТГ провели тренінг з психологічного розвантаження для  містян та людей, які вимушені були покинути власні домівки через бойові дії.

«Володієш інформацією – значить є більш впевненим та спокійним», - говорить фахівчиня з соціальної роботи МБ Тетяна Пискун. Учасники та учасниці тренінгу обговорили тему домашнього насильства в українському суспільстві, отримали корисну інформацію, як захистите себе,  а головне - зрозуміли, що домашнє насильство – це злочин, який не можна замовчувати.  Наприкінці цікавої розмови кожен мав змогу опанувати одну з форм арт-терапії – створення ляльки-мотанки. Цей майстер-клас настільки занурив у процес  творення, що всі забули про час та свої проблеми, страхи, переживання. «Вирішили, що створені ляльки передамо дітям, які є нашими клієнтами та потребуються підтримки. Іграшка стане добрим другом для дитини», - говорить психологиня, Надія Литвяк.




І вкотре переконуємося – чуйність переможе насильство.

Заняття проводились мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги  спільно з Благодійний фонд Посмішка ЮА у партнерстві з Фонд Народонаселення ООН в Україні.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»