Передноворічні поетичні читання

 

Основним складом учасників «Творчого ковчегу Полтава» організували зустріч в бібліотеці-філії №2 напередодні свят, щоб підбити підсумки  та представити свої здобутки за цей рік. Цікавою виявилася презентація книги Наталії Ляхович «Пам'ять серця» від Інни Снарської, що приймала участь у створенні книги в якості головного редактора. Пані Інна з гордістю представила унікальне видання, що вийшло цього року. Книга присвячена пам'яті унікальної жінки, особистості обдарованої в різних сферах — літературної, мистецької й просто людської. Пані Інна розповіла деталі  роботи над книгою: «Вперше у своєму житті я побачила книгу, як фільм, тобто не тільки журналістським або письменницьким оком, а й режисерським. Мені хотілося, щоб читач зміг не тільки прочитати вірші, нотатки, замальовки авторки, а й доповнив картину сприйняття світлинами, графічними роботами, а також спогадами людей, хто знав Наталію Ляхович особисто...»  - розповідає авторка..Вірші Наталії Ляхович перш за все мудрі й дуже світлі, її слово сягає у майбутнє. Якщо навіть сум, то й він обов'язково світлий. Вона не вважала себе професійним поетом, скоріше, любителем, але обов'язково від слова «любити». У книзі представлено вірші Наталії Ляхович різних років, а також прозові нотатки, замальовки, думки, спогади про батьківщину.


Також Інна Снарська представила свою збірку, що вийшла на білоруській мові «Зачарованы скарб», і перекладом якої на українську мову вона займається зараз.

Ця книга також особлива – вона автобіографічна  і писалася майже 10 років, вона містить есе, короткі оповідання, спогади, та звичайно поезію. Війна підштовхнула Інну Станіславівну до написання прози. Авторка вірить у беззаперечну перемогу України, сповнена оптимізмом та світлими почуттями, якими ділиться з читачем.




Свої поезії представили також Олег Шапошніков,  Юлія Стиркіна, Наталія Жовнір.  Читали вірші написані нещодавно: зимові, казкові, ліричні, словом неперевершені! Творче спілкування  в колі однодумців вийшло змістовним та цікавим.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина