Скажімо булінгу - «НІ»

 


Щороку з 25 листопада по 10 грудня в Україні проходить акція «16 днів проти насильства»,  мета якої привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, в школі, на вулиці, будь-де. Бібліотека-філіал №2 провела цікаву та змістовну бесіду з дітьми, намагаючись пояснити їм, що булінг – це те саме насильство, якому немає місця в нашому житті. На допомогу прийшли  шкільні офіцери поліції, вони розповіли дітям про булінг та його відмінність від звичайних конфліктів, що також часто виникають в підлітковому віці серед однолітків.

На жаль тема булінгу досить актуальна, різні випадки його прояву трапляються майже у кожній школі. Правоохоронці розповіли, що таке цькування, дали поради як уникати булінгу та наголосили, що згідно законодавству за нього передбачена відповідальність. Юнакам та дівчатам розповіли також, як діяти та до кого можна звернутися в ситуації, коли ти став жертвою цькування, адже як правило, діти замовчують про такі ситуації,  а не варто! Кожен має право почуватись в безпеці. Не можна закривати очі навіть на найменший прояв цькування, адже розібратися з ситуацією можна лише спільними зусиллями, і якщо вчасно на неї звернули увагу батьки, вчителі, психологи. Треба не лякатись, а розуміти, що з будь-якої проблеми завжди є вихід.

Не забули і про кібербулінг, так як молоде покоління більшість свого вільного часу проводить в соціальних мережах. Діти дізнались, які існують загрози в мережі, і як захистити себе і бути впевненим, що у будь-якій ситуації, яка трапилася в онлайні, вони можуть звернутися по допомогу до дорослих. 

Діти задавали багато питань, на які отримали вичерпні відповіді, а значить цей захід не залишив їх байдужими до проблеми насильства і, сподіваємось, отримані знання допоможуть їм у майбутньому.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина