Снігова хуртовина книжок

 


Здавалося б, ми не хочемо приходу зими – холоду та коротких, по
хмурих днів. Але є причина, з якої багато людей з нетерпінням очікують саме на цю пору року. Це сніг – біле природне диво. Витончені сніжинки, сріблястий іній, пухнасті замети – сніг буває різним, але він завжди викликає захват, відчуття чистоти, створює атмосферу казки.

Сніг здавна сприймався людьми як справжнє диво. До наших часів дійшли старовинні міфи й перекази  про це природне явище. За однією з найкрасивіших легенд, ми завдячуємо появою снігу ангелам, що колись повстали проти Бога. Переможені в нерівній битві ангели падали й втрачали пір’я зі своїх крил, і воно покривало землю білим килимом.  Відтоді в світі з’явився сніг і літо почало змінюватися зимою.

У 2012 році у світі з'явилася  одна добра традиція: в один з недільних днів січня відзначати Всесвітній день снігу.

Метою цього свята є залучення дітей та молоді до активного відпочинку, інформування про користь зимових розваг, а також про роль снігу в навколишньому середовищі.

Бібліотека філія №2 пропонує відзначити цей день разом з книгою. Для своїх користувачів бібліотекарі підготували віртуальну добірку «Снігова хуртовина книжок». Цьогоріч зима прийшла без снігу, але на сторінках цих книжок зима живе і найсправжнісінький сніг, є подарунки, сніговики, Різдво, а також маленькі й великі дива, бо без них що у житті, що у казках, ніяк. 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина