Олена Герасимова "Українці в Норвегії". Знайомство з новими надходженнями від #УІК-_Незалежність_ 30, #Книжкові _ проекти_Незалежність


 


Олена Герасимова – випускниця інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, редакторка видавничого центру «Оріон»  та письменниця-початківиця, авторка книги «Українці в Норвегії. Еллісів та еллісівці», що є її дипломним магістерським проектом.

Це художньо-пізнавальна розповідь для дітей молодшого й середнього шкільного віку про Єлизавету Ярославну, королеву Норвегії та дочку Ярослава Мудрого. 




Під час подорожі містом Осло головна героїня Софія дізнається про королеву родом із Києва. Дівчинку цікавлять багато запитань, відповіді на які

даватиме сама Єлизавета. 


Вигадані елементи оповіді (головні герої, подорож сім’ї до Осло, зустріч і бесіда з королевою Еллісів) поєднано з реальними історичними фактами про Єлизавету Ярославну та сучасними даними (визначні місця Осло, символи Норвегії, устрій школи української діаспори в Осло). 

Подорожі рідко можна передбачити. 

Так їдеш в Осло, думаєш про  фйорди, вікінгів, норвезький колорит. Як натрапляєш на несподіванку! У Софійки таких несподіванок було кілька. Жовто-блакитна стрічка в косичках норвежки, українська мова на вулицях

Осло, лялька-мотанка — усе наштовхувало на відкриття. 



Географія мандрівки набула історичних координат: від Київської Русі до Норвегії. Супутницею стала Єлизавета Ярославна. Королева з двома іменами та загадковою долею, що пов’язала дві країни і два століття.


 До роботи над виданням було залучено багато людей. Серед них – Ніна Хаген, викладачка, співзасновниця школи «Еллісів» в Норвегії і лауреатка Другого міжнародного конкурсу «Найкращий учитель української мови за кордоном» (в Осло). Саме їй належить частина фотографій, що розбавляють мальовані ілюстрації, а над ілюстраціями працювала 11-річна Аліса Цимбал.  

            








Чекаємо Вас у бібліотеці!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина