Нова екранізація роману Агати Крісті «Смерть на Нілі»

 

Фанати Агати Крісті знову можуть радіти, з 10 лютого в українському прокаті стартував показ екранізації «Смерть на Нілі» Кеннета Брана. Розповідаємо, що відомо про новий фільм про детектива Еркюля Пуаро та режисера фільму.

Режисер і актор Кеннет Брана знайомий глядачам як великий фанат творчості Шекспіра, але його друге велике кохання – детективи Агати Крісті. І це кохання на все життя. Брана вирішив ні багато ні мало створити цілий кіно всесвіт, заснований на романах письменниці. В інтерв'ю він розповідав: «Тут відкривається безліч можливостей, чи не так? Спадщина Крісті включає 66 книг, оповідання, п'єси, де різні персонажі часто перетинаються, тому їй самій така ідея напевно сподобалася б».

Новий проект режисера став одним із найбільш довгоочікуваних для кіноманів, любителів детективних історій та шанувальників англійської письменниці. Картина режисера – не перша екранізація цього детектива Крісті. Усього їх було дві. Творець «Кінг-Конга» Джон Гіллермін випустив у 1978-му картину «Смерть на Нілі», в якій Пуаро зіграв відомий актор Пітер Устінов (цю екранізацію ми показували в Ретрокінозалі бібліотеки-філіалу №2). 

Наступна адаптація, повнометражний телефільм, належить до британського серіалу Пуаро Агати Крісті. У ньому роль детектива виконав Девід Суше. У нових екранізаціях Крісті від Кеннета Брана образ знаменитого детектива приміряв сам режисер. У його другому фільмі серед зірок, що блищать на екрані, є Галь Гадот, Летішіа Райт, Аннетт Бенінг, Роуз Леслі, Рассел Бренд.


Нагадаємо, що в основу картини Брана покладено детектив Агати Крісті. У центрі сюжету детектив Еркюль Пуаро, якому навіть під час довгоочікуваної відпустки не судилося відпочити. На розкішному теплоході «Карнак» він разом з іншими пасажирами здійснює круїз Нілом. На борту відбувається загадкове вбивство. Поки лайнер не причалив до берега, геніальний детектив має час розслідувати цю справу і знайти лиходія.

Тим часом, бібліотека-філіал №2 запрошує всіх  перечитати улюблені детективи Крісті, зокрема роман «Смерть на Нілі», та обов’язково відвідати прем’єру фільму в кінотеатрах міста.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина