Мандрівний Docudays UA демонструє стрічку «Малий Самді»

Цього року на Мандрівному міжнародному фестивалу документального кіно про права людини під назвою «Повне одужання?»  основною темою для обговорення буде пандемія, що змінила життя країни, світу та кожного з нас, та як пристосуватися до нової реальності. Та як завжди багато інших питань пов’язаних з правами людини.

У нашому Кіноклубі при бібліотеці-філіалі №2 пройшов показ документальної стрічки: «Малий Самді» режисера Палома Сермон-Дай ( Бельгія 2020 ).43-річний Дам’єн Самді живе в невеликому валлонському селищі. Дам’єн — працьовитий чоловік, турботливий син і дбайливий партнер. А ще він бореться з наркозалежністю більшу частину свого життя, про що знає винятково його сім’я. У Дам’єна напрочуд близькі стосунки з мамою, для якої він усе ще залишається дитиною. Укотре герой пробує звільнитися від наркозалежності, і його стосунки з мамою починають змінюватися.

 Глядачі змогли побачити як люди в інших країнах ставляться до своїх прав та як їх захищають. Після перегляду фільму модератор провів обговорення, щоб глядачі могли висловити свою думку з приводу побаченого.

 



 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина