Молодість – час звершень і успіху

 


Молоде покоління в Україні – це майбутнє нашої країни. І хто, як не молодь, зможе допомогти підняти країну на новий рівень і дати поштовх у нове, велике майбутнє. Сучасна молодь має великий потенціал, запал та енергію варто тільки згадати скільки чудових відкриттів здійснили наші молоді співвітчизники за останні кілька років! Вражає також діапазон діяльності талановитої молоді, що роблять відкриття у різноманітних сферах науки, техніки, мистецтва та культури. Девіз молодих -  змінити все навколо! І ось тільки декілька прикладів,  які здивували не тільки Україну, а  і весь світ.

Український школяр (зараз вже студент) із Закарпаття Валентин Фречка  винайшов унікальну технологію виготовлення паперу з опалого листя, яка вирішує відразу дві екологічні проблеми: масової вирубки лісів і спалювання опалого листя. Спеціального обладнання для дослідів не було, тому доводилось використовувати те, що під рукою, наприклад дрібнити листя звичайним блендером на високій швидкості. 

Врешті, на  винайденому папері можна писати, малювати, друкувати в принтері, використовувати для конвертів та екопакетів. У 2018 році технологія Валентина Фречка отримала золото на Олімпіаді геніїв у США.

Одна із глобальних екологічних проблем Світового океану – забруднення нафтою та нафтопродуктами. Усі компоненти нафти - токсини для морських організмів, а процес очищення поверхні не завжди ефективний. 


Дослідженням цієї проблеми зайнявся  Микола Іванченко і взяв золото на Genius в Нью-Йорку в 2017 році. Він знайшов технологію швидкого очищення води від нафти, абсорбент на основі перліту - дешевої гірської породи, яка застосовується навіть у садівництві. 


Серед молодих літераторів, що стали лауреатами Міжнародних премій, перемогу здобула молода українська письменниця Анастасія Нікуліна. У 2018 році Анастасія вона отримала українсько-німецьку літературну премію імені Олеся Гончара у номінації «Проза» та відзнаку «Найкраща книга для підлітків» за підсумками року премії «Глиняний кіт — 2018» за книгу «Сіль для моря, або Білий Кит». Також вона є переможецем премії «Еспресо. Вибір читачів 2019» у категорії «Найкраща книжка для дітей і підлітків» «Зграя».

Юний винахідник із Кривого Рогу Володимир Петрина створив алгоритм для робота-помічника, який здатен розрізняти предмети і жести.


Цим він може допомагати безпомічним та хворим людям, які не в змозі самостійно озвучити власні потреби. Дрон-робот, розроблений на базі автомобіля, здатен розрізняти різні об'єкти, жести, слідкувати за людиною. Його можна використовувати як домашнього помічника, коли, наприклад, хвора людина не може говорити чи обмежена в рухах, але здатна подати певний знак. Алгоритм розрізнить жести і передасть цей сигнал на сервер.

Євгеній Костянецький із Кропивницького сконструював автоматичний зволожувач повітря. Пристрій призначений для того, щоб підтримувати вологість у приміщенні у комфортному для людини діапазоні. Унікальний він тим, що очищує повітря від мікробів та інфекцій, що актуально в наш час.  


І щоб не казали, Україна – це дуже гарна країна, і вона може і має бути високорозвиненою, особливо маючи такі таланти. Замість того, щоб говорити – треба створювати умови, де б наша молодь могла бути зайнятою за своїми інтересами у вільний час і  могла б зробити щось на користь свого міста, або всієї країни. 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина