Автор: Сьюэлл Анна - 3 книги - Читать, Скачать - ЛитМир  Анна Сьюел - англійська романістка, відома перш за все як автор класичного роману «Чорний красень».
    Народилася в Ярмуті (Англія). Батько був бізнесменом і банкіром, і через характер його діяльності сім'ї доводилося часто переїжджати. Мати письменниці, Мері Сьюел, займалася благодійністю і освітою своїх дітей. Опублікувала ряд робіт з питань початкової освіти для бідних. Мері Сьюел була в той час популярним автором бестселерів для дітей релігійного змісту.
Чорний красень Сюел Анна
Анна росла серйозною і слухняною дитиною.   Коли Ганні Сьюел було 14 років, вона впала і зламала ногу. Травма була настільки серйозною, що зробила майбутню письменницю кульгавою на все життя. Їй доводилося майже завжди пересуватися у візку, запряженому улюбленим поні. Вона ніколи не мала своєї сім'ї, не розлучалася з матір'ю, допомагала їй в педагогічній та релігійної діяльності. У вільний час займалася живописом і літературною творчістю, але свої роботи не публікувала.
    Анна Сьюел почала писати  книгу «Пригода Чорного Красеня» в 51 рік і закінчила, коли їй було 57,  за рік до смерті. Протягом цього часу вона була серйозно хвора, майже зовсім не рухалася, і написання книги забирало багато сил. Матері, яка протягом усього життя Анни була їй найближчим другом, доводилося переписувати начисто нерозбірливі записи письменниці.
У щоденнику Анна Сьюел писала: «Я написала невелику історію, щоб пробудити в людях любов і симпатію до тварин». Сюжет книги не залишив нікого байдужим - як дітей, так і ділових дорослих. Після виходу книги в Англії був побудований «Будинок відпочинку для коней».
    Анна Сьюел не дожила до успіху своєї книги. На її похоронах всі коні, які йшли в жалобній процесії, були звільнені від упряжі. Таке було бажання письменниці.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

«Зниклі птахи та тварини України»