Година пам’яті  "Мій Шевченко"

Тарас Григорович Шевченко – велика та невмируща слава українського народу. В його особі український народ ніби злив свої  найкращі духовні сили й обрав його співцем своєї історичної слави і соціальної недолі, власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його слові все те, що таїлося в самій глибині серця. Із тим скарбом – словом свого найкращого сина – український народ і виходить до всіх людей землі.
Запрошені на захід учні 9-х класів Розсошенської гімназії дізнались багато цікавої інформації та активно відповідали на запитання літературної вікторини.



 Ім’я Тараса Шевченка відоме не тільки кожному українцю, його знають та шанують в усьому світі. І це не перебільшення, адже пам’ятники Великому Кобзарю встановлені в США та Канаді, Румунії та Росії, навіть у далекій Австралії. Наш геніальний поет для багатьох народів є прикладом того, як треба любити свою Батьківщину й боротися за свою щасливу долю.
Тисячі наукових творів написано про творчість Т. Шевченка, десятки романів і повістей – про його життя. Існує навіть ціла галузь літературознавства – шевченкознавство. Мати у своїй колекції картини Шевченка чи навіть просто ескізи – велика честь для будь-якого художнього музей. Ось така людина народилася на нашій землі.
Також про його життя та творчість  знято багато фільмів. Пропонуємо до вашої уваги один із них - «Мій Шевченко».




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина