Читаємо на дачі: книжки, герої яких закохані у рослини


Пропонуємо нашим читачам взяти тайм-аут та зануритись у книжковий світ, в якому відпочинок стане ще яскравішим. Улітку ми маємо  більше  вільного часу, який можемо присвятити читанню цікавих книг. Яку ж саме книгу взяти з собою на дачу? Природа завжди надихала письменників на творчість і тому сьогодні пропонуємо читачам добірку, де в кожній книзі – зелені сади, квітучі дерева, чарівні квіти, і літературні герої закохані у рослинний світ. 


Френсіс Бернетт «Таємничий сад»
. У книзі розповідається історія дівчинки Мері Леннокс, яка перші десять років прожила в Індії і після смерті батьків опинилася в Англії, в маєтку свого дядька. Одного разу вона знаходить ключ від таємного саду, який пролежав у землі десять років, – і перед нею відчиняється цілий світ і в її житті з'являється Таємний сад. Сад допомагає Мері помітити красу і чарівність кожної миті, розкрити серце для любові до всього живого, знайти справжніх друзів, навчитися відповідальності, людяності, вірності, а також навчити цього інших, навіть дорослих.




Карел Чапек «Рік садівника»
. «Прийде день, коли ти розплющиш очі і побачиш: сад стоїть зелений, висока трава виблискує росою, з гущавини трояндового куща виглядають важкі темно-червоні бутони. А дерева розрослися, стоять розлогі, тінисті, з пишними кронами, дихаючи ароматною пріллю в сирій напівтемряві…». Нариси та оповідання, написані у 1925-29 роках геніальним чеським письменником Карелом Чапеком, з любов’ю та гумором оспівують палкі пристрасті садівництва, його одвічні й водночас скороминущі радощі й печалі.


Люсінда Райлі «Будинок орхідей»
. Цікавий жіночий роман, що занурить вас в екзотичний світ орхідей. Головна героїня Джулія Форрестер — живе мрією про гарний будинок у Провансі. Вона щаслива й успішна, аж тут у її житті стається жахлива трагедія. Джулія повертається до Англії, туди, де була щаслива в дитинстві, — у Вортон-парк. Під час ремонту, розпочатого теперішнім власником, знаходять щоденник, написаний у 1940-х роках дідусем Джулії, який понад усе любив орхідеї. Про що йдеться на його сторінках? В історії двох сімей, розорених війною, Джулія виявить темні секрети, що змінять її життя…

Сара Еддісон Аллен «Садові чари». Жінки сімейства Вейверлі мають надзвичайні таланти. Настільки надзвичайні, що їм заздрять усі місцеві мешканці. А ще в їхньому саду серед інших рослин є яблуня, яка впливає на долі людей, що скуштують її плоди. Сестри Вейверлі Клер і Сідні дуже різні, та є й дещо, що їх об’єднує. Вони повинні будуть зцілити рани минулого, щоб знайти шлях до майбутнього і людей, які їх люблять. Чарівна романтична історія з напруженим драматичним сюжетом, сповнений магічного реалізму й аромату квітів…


То і як же без детектива? Пропонуємо чудовий детективний роман від польської авторки Іоанни Хмелевської «Запальничка».
Детектив Іоанни Хмелевської написаний у кращих «хмелевських» традиціях, в ньому є все: і непередбачувані повороти сюжету, і дотепні діалоги, іронія та гумор на кожній сторінці. І вся це детективна метушня крутиться навколо шанувальників рідкісних рослин та завзятих садівників!

 

І, наостанок, неперевершений роман Сари Джіо «Остання камелія».  Книга «Остання Камелія» — один з найвідоміших романів американської письменниці Сари Джіо, який став бестселером New York Times і є одночасно детективом, сентиментальною історією та містерією. Якщо ви любите квіти, садівництво, красиві англійські будинки, сімейні таємниці та розслідування  — ця книга точно для вас. Сара Джіо занурює читача у готичну романтику англійської старовинної садиби, оточеної пишним садом, усамітненої та сповненої таємниць. Що, коли небезпека, яка загрожувала головній героїні майже півстоліття тому, чатує тут, і всі ці роки просто спала?


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кульбаба, або Диво-рослина

«Зниклі птахи та тварини України»

«Відродження нації»