Кіноклуб Docudays UA «У пошуках гідного життя»
Обговорення фільму «Ліза, ходи додому»

Сьогодні на засіданні, що присвячено тижню права, ми поговорили зі студентами про Загальну Декларацію Прав Людини та прав дитини, про поняття «гідності» та гідного життя, а також про сімейні цінності. У вигляді пам’ятки ми роздали студентам Загальну Декларацію Прав Людини.
Для перегляду було запропоновано документальна стрічка «Ліза ходи додому» режисерки  Оксани Бурої (2012р ; Литва,Естонія)        
              
У центрі сюжету – історія дівчини Лізи, із неблагополучної родини, яка час від часу тікає з дому. Фільм брав участь в Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Докудейс UА. Фільм вражає контрастом кадрів  чудових краєвидів  та непривабливої картини приміщення, де мешкає Ліза. Коли бачиш житло, в якому мешкає дитина, розумієш, чому вона тікає з дому.  І в самій назві фільму постає питання " А чи є  дім  у цієї дівчинки?" Після перегляду фільму аудиторією було порушено чимало проблемних питань.  Чи можна що -  небудь зробити з батьками Лізи, щоб сім'я стала нормальною і дівчинка більше не тікала з дому?  Чи багато таких сімей в нашій державі і зокрема в нашому місті?  Хто повинен опікуватися такими дітьми?  Що буде з цією дівчинкою, коли вона виросте, якою буде її сім'я?   Питання, які не мають однозначних відповідей, але повинні порушуватися, щоб суспільство  від них не відсторонювалося.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина