«Сто років що змінили світ»

 

           
 Сьогодні до нас у гості завітали учні 11-А класу ЗОШ №2.
Бібліотекар Ващенко О.І. провела для них літературний урок «Сто років що змінили світ»  за творчістю колумбійського письменника-прозаїка  Габріеля Гарсіа Маркеса.
Його ім’я стоїть в ряду визначних письменників Латинської Америки  ХХ століття. Лауреат Нобелівської премії 1982 року, Габріель Гарсіа Маркес став відомим завдяки роману "Сто років самотності".
Він від народження знав, що буде письменником – було бажання, обдарованість, і працездатність, щоб стати ним. Ніколи не розраховував, що може прожити на ці гроші, але був готовий померти з голоду заради цього.
Його спадщина – добірка книжок, які поєднують легенди з історією і створюють світ, у якому все можливо, все ймовірно і здійсненно, а написані всі його романи мовою, яка за барвистістю та екзотичністю нагадує південноамериканський карнавал.
Учні переглянули документальний фільм "Габріель Гарсіа Маркес. Магія пера" (Франція, 1998р.), де головним оповідачем про нелегкий життєвий шлях письменника є сам письменник, який цікаво розповідає про своє життя і творчість.
Старшокласники з великим інтересом ознайомилися з раніше невідомими сторінками біографії Маркеса та переглянули документальну стрічку.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Всесвітній день журавля

4 найпопулярніші квітки осені

Кульбаба, або Диво-рослина